Värmepump Göteborg

Klimatsmart och ekonomiskt

Letar du efter miljövänlig och ekonomisk uppvärmning till din bostad eller fastighet i Göteborg? Investera i en luftvärmepump! Vi är experter på värmepumpar och erbjuder en svårslagen lösning som både hjälper dig att sänka dina löpande kostnader och minska bruket av fossila bränslen.

Kontakta oss idag för att installera en luftvärmepump i Göteborg!

Värmepumpar av bästa kvalitet

Vi erbjuder hållbara, effektiva och lättanvända värmepumpar från tillverkare som vi tycker står ut från mängden. Vi vill erbjuda våra kunder enastående produkter som gör steget till att installera en luftvärmepump kort.

Värmepumpar från Mitsubishi

Vi är specialiserade på värmepumpar från Mitsubishi, som är ett ledande varumärke oavsett om det handlar om luft-luft, luft-vatten eller bergvärmepumpar. Vi installerar värmepumpar som passar i alla miljöer och är anpassade till det nordiska klimatet. Som certifierad installatör kan vi dessutom erbjuda fem års garanti på värmepumpar från Mitsubishi. 

Vi hjälper dig gärna att hitta den modell som passar dina behov. I beräkningen tar vi hänsyn till sådant som husets storlek, isolering och vad det finns för värmesystem på plats så att du ska få en luftvärmepump som passar efter era förutsättningar och som är välfungerande år efter år.  

Ta tillvara på luftens värme

Med en luftvärmepump kan du utnyttja värmen i luften för att värma upp ditt hem. Genom att använda denna klimatsmarta teknik kan du minska ditt energianvändande och på så vis bidra till att bevara vår gröna planet. Dessutom kan du göra betydande besparingar på din energiräkning då luftvärmepumpar är mycket energieffektiva och ger mer värmeenergi än de förbrukar el.

Man kan säga att en luftvärmepump används som ett omvänt kylsystem. Luftvärmepumpar har en inomhusenhet och en utedel. Utedelen tar in luft som den komprimerar med hjälp av en kompressor. Det leder till att temperaturen ökar. En värmeväxlare överför sedan värmeenergin till den värmebärare som finns inomhus så att den sprider varm luft i hemmet. 

värmepumpar göteborg
luftvärmepumpar göteborg

Kyla och värme med värmepump

En luftvärmepump kan ge dig både svalka och värme. Under vintern kommer luftvärmepumpen effektivt värma ditt hem. Under sommaren kan du ställa om den så att den istället kyler ner ditt hem och det ger dig en sval behaglig temperatur inomhus. Svalkan gör det lättare för dig att sova och arbeta under de varmaste månaderna. För små barn och gamla människor är svala inomhusmiljöer klart hälsofrämjande. 

Det är mycket smidigt att kunna använda en och samma energieffektiva apparat för att reglera ditt inomhusklimat. Du kan själv välja precis vad du vill ha för temperatur. Luftvärmepumpar är dessutom mer miljövänliga än traditionella fossilbränsledrivna uppvärmningsanordningar och air conditioners.

Kontakta oss idag för att installera en luftvärmepump i Göteborg!

Värmepump Göteborg – spara pengar med ny teknik 

Priset på värme och energi är mycket svårt att förutse och utvecklingen kan vara nyckfull. Att installera en luftvärmepump gör ditt hushåll mindre känsligt för fluktuerande energipriser. 

De luftvärmepumpar som vi tillhandahåller är utrustade med innovativ teknik som maximerar prestandan och minimerar energiförlusterna. Det gör att du kan minska din energiförbrukning och på så vis spara pengar. Vi ser till att du får den modellen som passar din bostad bäst.

En luftvärmepump är en investering som snabbt ger avkastning. Den kommer också att göra att din lokal, bostad eller fastighet ökar i värde då det är mycket attraktivt för potentiella köpare och hyresgäster med ett sådant miljövänligt och energieffektivt värmesystem.

Installation av värmepump i Göteborg

Installering av luftvärmepump ska alltid göras av en certifierad tekniker. Vi utför professionella installationer i hela Göteborg. Här kan du läsa hur installationsprocessen går till. 

1. Planering

Det första som sker är att en tekniker kommer hem till er eller till den berörda fastigheten för att se vad det finns för förutsättningar och behov. De tittar då på hur stor bostaden är, vad den har för isolering och elsystem samt vad det finns för installationsmöjligheter. Efter det så ger de förslag på en lämplig värmepump samt gör upp en plan för hur installationen ska gå till. 

2. Utedelen 

Den delen som vanligtvis sitter ute innehåller fläktar och en kompressor. För att den ska fungera optimalt behöver den placeras på ett ställe som tillåter fri luftcirkulation. Vanligtvis blir den monterad på en vägg eller i en ställning på marken.

3. Inomhusenheten 

Värmepumpens inomhusenhet bör placeras på ett strategiskt ställe för att kunna optimera fördelningen och luftflöde av varm luft mellan olika rum. Inomhusenheten består av värmeväxlare och fläktar, ibland är den kopplad till olika rör eller kanaler för att ytterligare kunna sprida värme inomhus.

4. Anslutning 

Luftvärmepumpen måste ha en elanslutning för att fungera. Endast professionella och certifierade montörer kan utföra den typen av anslutning. Detta för att luftvärmepumpen ska kunna prestera optimalt men också för att säkerställa att de regler och föreskrifter som finns gällande elsäkerhet följs. Man måste också koppla ihop inomhusenheten med utedelen för att kylmedlet ska kunna cirkulera. Detta måste också tas om hand av en yrkeskunnig person som kan se till att rören är rätt dimensionerade och isolerade.

5. Inställning och testkörning

När luftvärmepumpen är korrekt installerad säkerställer teknikern att pumpen har rätt inställningar och testkör den sedan för att se så allt fungerar som det ska. 

Installera en luftvärmepump!
Kontakta oss